top of page

De wondere wereld van autodelen

Het is een hot topic dat tijdens de pandemie meer vorm heeft aangenomen: autodelen. Maar wat houdt dat nu precies in? En hoe werkt het in de praktijk? In dit artikel leggen wij het aan je uit.


Van bezit naar delen

Autodelen draait grotendeels om dit onderwerp. In plaats van het hebben van een eigen auto bezitten en deze alleen zelf gebruiken, deel je een auto met andere mensen. Meestal kan je de auto van tevoren reserveren, maar soms kan je ook ter plekke een auto pakken.


De reden dat autodelen steeds populairder wordt, heeft een aantal redenen. Het is bijvoorbeeld beter voor het milieu. Minder auto's = minder uitstoot. Het kan ook zijn dat je midden in de stad woont en weinig parkeergelegenheid hebt. Eén auto voor een aantal huizen i.p.v. per huis kan dan absoluut het verschil maken.


Bovendien staan auto’s gemiddeld 90% van de tijd stil, een feitje dat veel mensen kan overtuigen dat een eigen (tweede) auto niet altijd nodig is.


Maar hoe zit het dan precies met alle zaken die komen kijken bij een auto, zoals gebruikskosten, onderhoud en verzekering? We laten zien hoe wij deze zaken bij Axxel regelen.

Altijd een auto bij jou in de buurt

Na aanmelding bij Axxel kan je één van de deelauto’s reserveren wanneer je die nodig hebt. Als je (meer dan) 48 uur van te voren een reservering maakt, garandeert Axxel dat jij een deelauto tot je beschikking hebt. Mochten deze allemaal zijn uitgeleend, krijg je van ons een alternatief aangeboden.


Als je minder dan 48 uur van te voren reserveert, kan je tijdens het boeken de beschikbaarheid van de auto’s zien. Het delen van een auto vraagt dus wel wat meer organiseren en levert (soms) meer onzekerheid op.


Maar het vinden van een parkeerplek als je thuis komt, is juist een probleem wat een deelauto kan wegnemen. De Axxel deelauto’s hebben vaste parkeerplekken bij laadpalen in de wijk Hogekwartier, waardoor parkeren lekker makkelijk wordt.Onderhoud & verzekering zijn geregeld

Over onderhoud hoef je met autodelen niet meer na te denken. Axxel zorgt er namelijk voor dat de auto’s altijd goed onderhouden en schoon zijn voor de volgende gebruiker. Daarnaast zijn de deelauto's verzekerd tegen schade en er is een ongevallen-inzittendenverzekering afgesloten voor de inzittenden die een veiligheidsgordel dragen.


Bij Axxel hoef je je ook geen zorgen te maken of tanken. Onze deelauto's zijn elektrisch en door de vaste parkeerplaatsen met laadpaal, zijn ze altijd opgeladen!


Met autodelen kan je dus maandelijks besparen, omdat alle kosten in de prijs zijn inbegrepen en je deze ook deelt met andere gebruikers. Je hebt dus wel de lusten, maar niet de lasten.


All-inclusive prijs

Over kosten gesproken, wat voor prijskaartje hangt er dan aan het autodelen? Je hebt bij Axxel in ieder geval geen hoog aanschafbedrag, verborgen afschrijving, maandelijkse kosten of hoge onderhoudsfacturen. Alles zit in één tarief van €9 per uur, met een maximaal tarief van €75 per 24 uur en een onbeperkt aantal kilometers.


Als je dus weinig gebruikt maakt van je eigen auto en veel met andere vervoermiddelen kan reizen, is het delen van een auto wellicht iets voor jou!


Benieuwd geworden naar Axxel en meer informatie over het wellicht vervangen van je eigen (tweede) auto voor een deelauto? Lees dan hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Ook in deze auto rijden?

Geen vaste kosten en eenvoudig betalen vanuit je bundel

Gegarandeerd beschikbare deelauto's

 

Eenvoudig te gebruiken met onze app

 

Altijd een auto bij jou in de buurt

bottom of page