top of page

De grote opening!

Dinsdag 11 februari om 15:00 uur was het zover: de grote opening van Axxel!


Voor dit evenement waren de bewoners van Hogekwartier en gemeente Amersfoort uitgenodigd. Daarnaast was er wat te eten en te drinken en liepen er collega's rond om iedereen van informatie te voorzien.


Wethouder Hans Buijtelaar opende het evenement met een korte introductie over deelmobiliteit en waarom dit zo belangrijk is in een groeiende stad als Amersfoort.


Vervolgens was het de beurt aan Han van Nes, een toekomstige bewoner. Hij vertelde enthousiast over de mogelijkheden die hij ziet in deelmobiliteit.


"De deelauto kan zomaar de vervanger worden van mijn 2e auto!" - Hans van Nes

'Behouden vaart'

Het officiële startmoment volgde na deze korte toespraken. Hierbij hebben de wethouders Hans Buijtelaar en Menno Tiggelaar samen met Joan van der Burgt (van de Alliantie) en Han van Nes de auto 'gedoopt' met flessen van suikerglas.


Fotograaf Fred Oosterhuis plaatste de foto's op zijn Facebookpagina met de volgende tekst:


"Grappig, bij de tewaterlating van een schip wordt vaak een fles champagne tegen het schip stuk gegooid om het schip een behouden vaart te wensen. Vanmiddag zag ik dat ritueel in het Hogekwartier. Er worden maar liefst 4 flessen tegen een deelauto stuk gegooid bij de 'teweglating' van de eerste deelauto in het Hogekwartier."


Na de 'doping' was het tijd voor koffie met wat lekkers en natuurlijk was er de mogelijkheid om een proefrit in de Axxel deelauto's te maken.


Bekijk hieronder een impressie van de opening:

Dit betekent dus dat zowel omwonenden als bewoners van Hogekwartier zich officieel kunnen aanmelden voor Axxel! Twijfel je nog? Boek hier dan een gratis proefrit.

Recente blogposts

Alles weergeven

Ook in deze auto rijden?

Geen vaste kosten en eenvoudig betalen vanuit je bundel

Gegarandeerd beschikbare deelauto's

 

Eenvoudig te gebruiken met onze app

 

Altijd een auto bij jou in de buurt

bottom of page