top of page

4 tips als je jouw auto wilt vervangen met een deelauto

Mensen zijn gewoontedieren. De status quo, oftewel blijven doen wat je altijd al deed, is voor veel mensen de makkelijkste weg. Het is namelijk veilig en zeker, terwijl verandering daar lijnrecht tegenover staat.


Zomaar je (tweede) auto wegdoen en alleen gebruik maken van een deelauto is zo’n grote verandering. Je hebt namelijk geen alleenrecht meer op het vervoermiddel, maar moet deze delen met anderen. En dit brengt een hoop onzekerheden met zich mee.


Is de auto wel beschikbaar als je deze nodig hebt? Werkt het reserveringssysteem wel goed? Is het goedkoper dan mijn eigen auto houden?

Terechte vragen die beantwoord moeten worden voordat je de beslissing kan maken. Daarom is het goed om bij het begin te beginnen.


1. Vertrouwen op beschikbaarheid

Een terechte twijfel zit in het loslaten van het vertrouwde; zal er een auto voor mij zijn als ik deze nodig heb? Een eigen auto biedt deze garantie, maar ook deelauto-services ondersteunen je hierin.

De meeste reserveringssystemen bieden een beschikbaarheidsoverzicht, waarin je kan zien of er een deelauto staat als je deze nodig hebt.


Bij Axxel bieden we zelfs een beschikbaarheidsgarantie: is er geen deelauto beschikbaar op jouw gekozen moment? Dan bieden wij een alternatieve auto voor dezelfde prijs aan.


2. Bekijk het kostenplaatje

Een deelauto klinkt natuurlijk leuk, maar als Nederlanders willen we natuurlijk wel weten hoe het zit met het prijskaartje. Is het qua kosten daadwerkelijk een beter alternatief dan een eigen auto?


Wij hebben dit al voor je uitgezocht. De resultaten van een eigen auto versus deelauto kan je hier lezen.


Een terechte twijfel zit in het loslaten van het vertrouwde; zal er een auto voor mij zijn als ik deze nodig heb?

3. Niet meteen je auto verkopen

Het begint in principe bij de eerste stap, namelijk het proberen van een deelauto. Hiervoor hoef je echt je eigen (tweede) auto niet direct te verkopen.


Ga eerst maar eens kijken wat een deelauto je kan bieden en of het een interessant alternatief kan zijn. Zo bieden we bij Axxel een gratis proefrit aan, zodat je de auto kan testen en kennis kan maken met het reserveringssysteem.


4. Ontdek ervaringen van anderen

Zoals het wel vaker gaat, ben je niet de eerste die hierover nadenkt. Zo is er een hele straat in Den Bosch die meedoet met het project ‘Auto van de straat’. Hierdoor heeft één van de bewoners besloten om zijn tweede auto te verkopen en gebruik te maken van de beschikbare deelauto. Je kan zijn ervaring in deze video bekijken.Maar het kan nog rigoureuzer dan dat. Deze Amersfoorter besloot ruim een jaar geleden om helemaal autoloos door het leven te gaan en zijn autoritten te vervangen met het OV, fietsen en deelauto’s. Hij deelt zijn ervaring in deze LinkedIn-blog.


Ben je toe aan het zetten van die eerste stap? Maak dan een afspraak bij Axxel voor onze vrijblijvende gratis proefrit.

Recente blogposts

Alles weergeven

Ook in deze auto rijden?

Geen vaste kosten en eenvoudig betalen vanuit je bundel

Gegarandeerd beschikbare deelauto's

 

Eenvoudig te gebruiken met onze app

 

Altijd een auto bij jou in de buurt

bottom of page