top of page

3 handige manieren om elektrische auto's op te laden

Bij benzine en diesel is er maar één manier om te tanken: naar een tankstation rijden en de auto volladen met de juiste brandstof. Maar wist je dat er meerdere manieren zijn om elektrische auto's op te laden?


Manier 1: laadpaal

De meest gebruikte oplaadmethode voor een elektrische auto is natuurlijk bij een laadpaal. In de meeste wijken zijn deze inmiddels wel te vinden en zijn er voor Tesla's bijvoorbeeld complete laadpleinen beschikbaar.


De deelauto’s van Axxel hebben eigen parkeerplekken met laadpalen van Allego in de wijk Hogekwartier. Het opladen van een volledig lege accu kost bij deze laadpalen zo’n 5 uur. Gelukkig zijn de accu's in de praktijk bijna nooit helemaal leeg, waardoor het laden een stuk sneller is voltooid.Manier 2: snelladen via Fastned

Als je onderweg bent met je elektrische auto en je moet 'bijtanken', dan kan je het beste zoeken naar de Fastned snellaadpalen. Inmiddels hebben de meeste tankstations deze palen staan en anders heb je hier een handig overzicht.


Als je deze snelle manier van laden gebruikt, is de auto in ongeveer 30 minuten al tot 80% geladen. De overige 20% gaat wat langzamer, maar nog steeds sneller dan een gewone laadpaal.


Manier 3: aan je stopcontact

Mocht je ergens zijn waar geen laadpaal te vinden is en je accu blaast zijn laatste adem uit, dan kan je ook nog laden via een stopcontact. Zorg wel dat je voldoende de tijd hebt, want door het lagere vermogen duurt dit veel langer. Het kan meer dan 15 uur duren tot je een volledig opgeladen accu hebt.


Wil je weten hoe je de Axxel deelauto precies kan opladen? Bekijk dan onze meest gestelde vragen over opladen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Ook in deze auto rijden?

Geen vaste kosten en eenvoudig betalen vanuit je bundel

Gegarandeerd beschikbare deelauto's

 

Eenvoudig te gebruiken met onze app

 

Altijd een auto bij jou in de buurt

bottom of page